keskiviikko 15. elokuuta 2012

Preston mustikka/vadelma


19.7. Preston ainespaketti + 250 grammaa luomurusinoita + 500 g mustaherukkaa (pakasteesta), 6,5 kiloa sokeria, 23 litraa nestettä. Alkoi käydä samana päivänä.
1.8. +2 öksleä, siiviläpussi pois
6.8. +1 öksle, ei käy enää, käymisenpysäyttäjä
8.8. kirkastusaineet
15.8. pullotus: jäätiin +1 öksleen eli ei jälkimakeutusta, tuli 2 x 3 litran viinipussit, Alkon kierrätetty viinipussi 2,7 litraa (two oceans) ja lisäksi 15 pulloa.

Hyvää ja vahvaa on.


Presto Citrus Pearl


Tätä Preston Citrus Pearlia tuunattiin lisäämällä kuivattuja appelsiininkuoria (teeaines).

14.7. käymisainepaketti + 30 g appelsiininkuoria, 6 kg sokeria, nestettä tuli yhteensä 23,2 litraa. Käyminen alkoi samana päivänä.


26.7. siiviläpussin kääntö, +5 öksleä, yhä käy
29.7. siiviläpussi pois, alle 0 öksleä
1.8. -6 öksleä, käymisen pysäyttäminen
3.8. kirkastusaineet
10.8. pullotus:
1/2 satsista eli 10 litraa makeutettiin erytritolilla, 535 g -> laskennalliset 15 öksleä, tässä tavoitellaan jälkiruokaviiniä.
1/2 kevytmakeutettiin, 50 g sokeria ja 70 g erytritolia -> -2 öksleä

Tuli 2 pussia ja 2 x 10 pulloa. Prosentteja ehkä 14,5-15 luokkaa?

Molemmat makeusasteet todella maukkaita. Ensimmäinen isompi erytritol-makeutuskokeilu, tästä on hyvä kehittyä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...