lauantai 8. maaliskuuta 2014

2 vuoden jälkeen: kypsynyt Karahvi-"punaviini" testissä

Paraneeko viini vanhetessaan?

Ensimmäinen Karahvi punaviini -kotipunkkuyritelmä oli varsin... no, mielenkiintoinen. Ei siis kovin onnistunut. Viimeinen pullo jätettiin hautumaan rauhassa varaston perälle. Nyt on totuuden hetki: voiko myös (huono) (kotipuna)viini parantua vanhetessaan?

Arvio on kirjoitettu suorana lähetyksenä. Viini dekantoitiin, jolloin sakaksi laskeutunut sameus saatiin pois.

Tuoksu on mieto, vivahdus marjaa ja ehkä aavistus kevyitä tanniineja tervehtii lasista. Väri on hyvin vaalea ja kirkas.

Maku yllättää: tämä ei ole enää pahaa. Alunperin kirjoitimme: "Jos nyt rehellisiä ollaan, niin ei tätä kovin hyväksi voi sanoa." Tästä lausumasta viini on selvästi parantunut!


Ei viiniä vieläkään kovin punkkumaiseksi voi sanoa, ehkä marjainen rosé olisi lähempänä totuutta. Metsämarjat ja kevyet, mutta pehmentyneet tanniinit luovat kokonaisuuden, jolla tämä kuitenkin erottuu pelkästä marjaviinistä.

Ja ihan kivasti erottuukin! Kyllä tällaista voisi rehellisesti sanoen silloin tällöin maistellakin, eikä jäisi hyllyyn pölyttymään. Sopisi myös melko varmasti jonkin keskivahvan pasta- tai pizzaruoan ruokajuomaksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...