perjantai 12. joulukuuta 2014

Metsämarjaripasso

Metsämarjaviini Skutsin marja-aines käytettiin uudelleen tähän meidän toiseen "ripasso"-viiniimme. Marjoja oli huomattavasti vähemmän kuin RipassoA:ta tehtäessä, joten kevyttä viiniä oli odotettavissa.

29.7. Metsämarjaviinin siiviläpussi marjoineen hieman puristeltuna painoi 1,6 kg. Valmistusaineina toimi tämä mäski, 3,235 kiloa sokeria, 15 g sitruunahappoa ja 15 g hiivaravintosuolaa. Sokeri ja sitruunahappo liuotettiin 2,2 litraan kiehautettua vettä, lisättiin kylmää vettä n. 10 litraa, sekaan mäski ja hiivaravintosuola, ja lopuksi nestettä lisättiin 15 litraan asti. Viinin alkoi käydä marjoissa olevan hiivan voimin jo samana päivänä.

12.8. Kahden viikon käymisen jälkeen siiviläpussi pois, makeus -12 öksleä. Vielä jatkaa hiljalleen pulputtelua.

15.8. Makeus -14 öksleä! Käymisen pysäyttäminen ja kirkastusaineiden lisäys.

22.8. Viiniin lisättiin 100 g sokeria ja 70 g erytritolia (vastaa yhteensä n. 150 g sokeria), mikä makeuttaa viinin noin -10 öksleen. Viini pullotettiin kahteen hanapussiin ja 9 pulloon.

Viinistä tuli kevyt vaaleanpunainen roséviini. Jatkossa käytämme ripassoihimme luultavasti enemmän kertaalleenkäytettyä marja-ainesta, vaikka tämäkin on ihan juotavaa. Ripasso B -viinin nimi selviää etiketin kuva-arvoituksesta.

3 kommenttia:

  1. Hei. Näitä on hauska lukea��. Ensimmäisen kotiviinin laitoin pysäytyksille just. Hyvältä maistui nyt jo.vieläkö teette vai joko innostus on lopahtanut? T. Rookie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vielä tulee tehtyä, vaikka tahti on vähän hiipunut alkuajoista. Muutama kotiviini on jäänyt tänne kirjaamatta, joten pitääpä rustata niistäkin jotain.

      Poista
    2. Jep, kokeiluun, kiitos kirjoituksista! ☺️

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...