mutta ne vaihdoimme siis keskipaahteisiin amerikkalaisiin)
31.5. Yllä luetellut ainekset laitettu käymään paketin ohjeiden mukaisesti, sokeria käytettiin 4,25 kiloa, ja nesteen kokonaismäärä oli lopulta 21 litraa.
9.6. Käymisen pysäytys, ja raivoisan ravistelun jälkeen kirkastusaineet. Lisäsinpä myös tanniinin, joka neuvottiin lisättäväksi vasta kirkastuksen jälkeen. En uskonut. Tanniinikin toimii kirkastusaineena.
16.6. Pullotus. Viiniä makeutettiin -4 ökslestä 100 grammalla sokeria -3 öksleen. Tuli 26 pulloa. Alkuvaikutelma: paljon raakoja tanniineja, kotiviinimäinen, ihan OK.
Tarvinnee pitkää kypsytystä, mutta voi tästä vielä hyvää tulla. Väri on harmittavan heikko, punaisempi saisi olla. Vaatisi varmaan mustikkaa. Nimeksi tälle punkulle annoimme "Soakmore".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti