perjantai 13. kesäkuuta 2014

Sherry Oloroso 2014 (Bacchus Sherrino)

Vuoden 2014 ensimmäiseksi kotiviiniksi valitsimme hyvien sherrino-kokemusten perusteella Bacchuksen Sherrinon.


9.4.2014 Viini pantu aluille: Bacchus Sherrino -paketti, lisäksi 5 grammaa (9 kappaletta) karvasmanteleita, rusinaa 500 g, viikunaa 53 g, tuoretta omenaa n. 400 grammaa, kuivattuja mulperimarjoja 15 g, ranskalaisia heavy toast tammilastuja 15 g, fariinisokeria 1 kg ja tavallista sokeria 5,5 kg. B1-hiivasta (nopeamman käymisen hiiva, jota voi käyttää tai olla käyttämättä) käytettiin puolet. Nestettä tuli yhteensä 23,5 litraa, väri oli lupaavan tumma heti alkuunsa.


27.4. Viini on käynyt 18 päivää, siiviläpussi pois, makeus -1 öksleä.

7.5. Käyminen on loppunut, -4 öksleä, oikein hyvä ensivaikutelma. Käymisenpysäyttäjät lisätty.

9.5. Kirkastusaineiden lisäys.

24.5. Viinin pullotus. Viini jätettiin kuivaksi, yhteensä tuli 27 pullollista. Hyvä ensivaikutelma säilyy. Viini on ehkä lähinnä Oloroso-tyyppistä sherryä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...