keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Ripasson kuohut

RipassoA oli ensimmäinen kokeilumme marja-aineksen uudelleenkäyttämisestä. Viinistä tuli oikein mainio, vaikka käyminen jäikin hieman kesken ja jälkimakeudeksi jäi 21 öksleä. Käymisen pysähdyttyä lisäsimme viiniin varmuuden vuoksi viinirikkiä, koska sitä sattui olemaan. Käymisenpysäytyksessä käytetään tavallisesti myös kaliumsorbaattia, joka on säilöntäaine, mutta tätä ei ollut joten sitä emme lisänneet.

Ilmeisesti kaliumsorbaatin puutteen vuoksi ja jäännössokerin ansiosta viini rupesi jälkikäymään pulloissa kesällä. Pari viimeistä pulloa saimme sitten nauttia RipassoA:sta kuohujen kera.


Hyvää oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...