keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Martiani-vermutti

Vuoden 2016 ensimmäinen kotiviini starttasi 26. helmikuuta. Vuorossa oli kuiva vaalea vermutti, eli koiruoholla maustettu viini.

26.2. Pohjana toimi Favouriten Martiani Bianco -paketti, johon lisättiin 250 grammaa tavallisia ja 250 grammaa muscat-rusinoita. Sokeria lisättiin 6 kg ja nestettä 23 litraan asti. Sivuhuomio: marjat ja muita kuiva-aineita sisältävässä pussissa oli koodi "666".


16.3. Siiviläpussi pois, makeus 4 öksleä.

25.3. Viini lapottiin, makeus 0 öksleä, käymisenpysäyttäjä lisättiin sekaan.

29.3. Sekaan lisättiin kirkastusaineet.

10.4. Pullotuspäivä. Ei makeutettu eli jätettiin 0 öksleen. Tuli 12 kierrekorkillista pulloa ja 12 pulloa perinteisellä korkilla.


Tämä voimakkaan makuinen viini on parhaita pakettiviinejä, mitä olemme tehneet. Tätä pitänee tehdä sitten joskus lisää, kun tämä satsi loppuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...