Kuusamo-pihlajanmarjaviiniä tehdessä marjamäskiä jäi reilusti, ja siitä lähti syntymään seuraava ripassomme.
9.5.: Laitettiin käymään pihlajanmarjaviinin puristellut marjat 2,95 kg sekä lisäksi sitruunahappoa 21 g, ravintosuolaa 7 g ja sokeria 3,35 kg. Nestettä 15 litraan asti.
16.5.: Sekoitus.
23.5.: Siiviläpussi pois, makeus nyt +10 öksleä, maku hyvä.
31.5.: +2 öksleä, lappoaminen.
5.6.: Lappoaminen, käymisen pysäytys. Viini jätettiin kirkastumaan melkein puoleksi kesää.
19.7.: Pullotus. Tuli 15 pullollista.
Tämä kolmas tekemämme ripasso on taas vuorostaan oikein maukas melkoisen kevyen Ribasson jälkeen (ensimmäinen ripasso siis aikanaan oli erinomainen). Raaka-aineita oli riittävästi. Nimeksi tälle annettiin "Rukasso". ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti