maanantai 4. huhtikuuta 2016

Pihlajanmarjaviini (Kuusamo)

Keräsimme syksyllä 2014 Rukan-Kuusamon-reissulla pihlajanmarjat tähän viiniin. Pohjoisen marjat ovat eteläisiä maukkaampia.

22.4.: Presto-käymisainepakkaus(?) ja
  • 3,64 kg pihlajanmarjaa
  • 1,88 kg aroniaa
  • 100 g kuivattuja mustaherukoita
  • 500 g rusinoita ja
  • sokeria 5,5 kg. 

Nestettä laitoimme 23,5 l asti.

9.5.: Siiviläpussi pois. Puristeltua mäskiä jäi 2,95 kg (joista laitettiin käymään ripasso-viini). Vaikuttaa lupaavalta. Nestettä jäi 20 litraa.

16.5.: -4 öksleä. Lappoaminen, käymisen pysäytys, 1. kirkastusaine lisätty.

17.5.: Toinen kirkastusaine lisätty.

Viini saikin kirkastua rauhassa, kun oli niin kiireinen kevään loppu ja kesän alku.

20.6.: Pullotus. Makeutus -4 ökslestä +10 öksleen 310 grammalla sokeria ja 10 ml steviajauheella (vastaa 320 g sokeria). Tuli kaksi 3l hanapussia ja 17 pulloa.

Nimesimme viinin pääraaka-aineen keräyspaikan mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...