22.4.: Presto-käymisainepakkaus(?) ja
- 3,64 kg pihlajanmarjaa
- 1,88 kg aroniaa
- 100 g kuivattuja mustaherukoita
- 500 g rusinoita ja
- sokeria 5,5 kg.
Nestettä laitoimme 23,5 l asti.
9.5.: Siiviläpussi pois. Puristeltua mäskiä jäi 2,95 kg (joista laitettiin käymään ripasso-viini). Vaikuttaa lupaavalta. Nestettä jäi 20 litraa.
16.5.: -4 öksleä. Lappoaminen, käymisen pysäytys, 1. kirkastusaine lisätty.
17.5.: Toinen kirkastusaine lisätty.
Viini saikin kirkastua rauhassa, kun oli niin kiireinen kevään loppu ja kesän alku.
20.6.: Pullotus. Makeutus -4 ökslestä +10 öksleen 310 grammalla sokeria ja 10 ml steviajauheella (vastaa 320 g sokeria). Tuli kaksi 3l hanapussia ja 17 pulloa.
Nimesimme viinin pääraaka-aineen keräyspaikan mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti