lauantai 2. huhtikuuta 2016

Bacchuksen kirsikkaviini 2014 (Cherry Lady)

 Aiemmin teimme Karahvin kirsikkaviiniä, jonka käyminen jostain syystä pysähtyi +30 öksleen. Hyvää siitä silti tuli, mutta mieli teki kokeilla uudestaan paremmalla onnella. Tällä kertaa pohjaksi valitsimme Bacchuksen kirsikkaviinipaketin.


16.11.: Bacchus kirsikkaviini -paketti, lisätty:
- 215 g mustikkaa väriksi
- 400 g rusinaa,
- 150 g kuivattuja hapankirsikoita
- 150 g kuivattuja imeläkirsikoita 150 grammaa
- 6,5 kg sokeria.

7.12.: Siiviläpussi pois, makeus +4 öksleä, hyvä väri ja maku jo tässä vaiheessa. Nestettä jäljellä n. 21 litraa.

13.12.: +1 öksle, käymisen pysäytys, kirkastusaineiden lisäys.

20.12.: Pullotuspäivä. Viiniä makeutettiin laskennalliseen +20 öksleen seuraavasti: sokeria 100 g (+2 öksleä), erytritolia 350 g (+5 öksleä) ja (Now) steviaa 4 tl (+13 öksleä). Tuli 23 pulloa ja yksi hanapakkaus.

Tästä tuli hyvä ja maku vain paranee viinin vanhetessa. Kirsikka maistuu hyvin ja tuotos kuuluu selvästi keskivertoa täyteläisempiin marjaviineihin.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...