lauantai 15. joulukuuta 2012

Hanapakkauksen (Bag in Box) pussin uudelleenkäyttö

Hanapakkauksen pussin saa auki hanaa ja pussia hajoittamatta, jonka jälkeen pussin voi käyttää ja täyttää uudelleen käymistuotteilla. Tarvitaan pätkä muovinarua ja näin se käy:

Sidotaan muovinarun toiseen päähän silmukka, ankkuroidaan se hanaan...

... ja aletaan kiertää narua tiukasti hanan ja pussin väliseen rakoon, kiristetään välillä vetäen...

... kunnes hana napsahtaa irti pussista.


Parin käyttökerran jälkeen hanan asentaminen takaisin pussiin vaikeutuu, ei enää luiskahda niin hyvin pohjaan kuin uutena, mutta hana pitää, vaikkei sitä pohjaan asti saisikaan painettua. Testeissämme on yksi kotimainen pussi käytetty jo seitsemään kertaan. Myös Alkon hanapakkaukset ovat auenneet tällä menetelmällä, yksi täytettiin testin vuoksi kotiviinillä, hyvin toimi.

Hanapakkauksia myy Suomessa ainakin Viinitalo Melkko Oy.

2 kommenttia:

  1. Mahtava vinkki! Kiitos! Muoviset olin jo ehtinyt valitettavsti hettä pois, mutta varastoista löytyi kaksi metallinväristä, joihin ajattelin laittaa omenamehun ja ne pakastimeen. Kestävätköhän kylmää...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :)

      Emme ainakaan keksineet, mikseivät metallinvärisetkin pussit kestäisi pakastusta. Alumiinifoliotakin käytetään esim. juustojen pakastamisessa. Jäisenä kannattaa varoa pussin tökkimistä, nuo lienevät alttiimpia pikku murtumille, ja maltilla kannattaa sulattaa ennen kuin rupeaa räpläämään hanaosaa.

      Jos kokeilet, olisi kiva kuulla varmistus siitä miten kävi!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...